TÁJÉKOZTATÁS A CSAPATBAJNOKSÁG FOLYTATÁSÁRÓL

Tekintettel a kormány által kihirdetett sportolást érintő újabb állásfoglalásra, az alábbi döntést hoztuk meg a mai napon:

  1. A CSMASZ operatív vezetése úgy döntött, hogy a kialakult járványhelyzet miatt 2020. augusztus 15 –ig a CSMASZ egyéni asztalitenisz versenyt nem rendez.
  2. A csapatbajnokság folytatására van lehetőség, az általános járványügyi szabályok, ajánlások betartása mellett.

A folytatás menete:

  • Időkeret: Május 11 – Július 12. Ebben az időszakban a csapatok a hagyományos módon szervezhetik a mérkőzéseket.
  • A régi PONGER rendszerben lehet rögzíteni az eredményeket!
  • A jelenleg érvényben lévő szabályozást alapul véve az a döntés született, hogy a hátralévő mérkőzéseken a párost nem kell lejátszani, csak az egyéni mérkőzéseket. Az eredmény tehát 9/0-tól – 5/4-ig bármi lehet. Ez a szabály a bajnokság végéig érvényben marad. A PONGER el fogja fogadni a végeredményt így is.
  • Tudva, hogy nem mindenki tud majd játszani stb., ez az időszak egy opcionális lehetőség a bajnokság hátralévő mérkőzéseinek lejátszására.
  • A kényszerszünet, és a kényszer intézkedések nyilván befolyásolni fogják a bajnokság kimenetelét. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. A cél az, hogy akik tudnak, akarnak játszani, kapjanak erre lehetőséget. Van idő a játékra… Szép lassan vissza tér minden a rendes kerékvágásba.
  • Attól függően, hány mérkőzés marad hátra, átgondoljuk a befejezésre vonatkozó lehetőségeket. (pl. ATSK Terembe, adott időbeosztással történő lejátszás.) Július végén mindenképpen szeretnénk eredményt hirdetni. Díjátadás, TOP24 valószínűleg szeptemberben…
  • Addig is folyamatosan lehet regisztrálni az új PONGER rendszerbe, annál is inkább mert a 2020/2021-es bajnokságba már csak ott lehet nevezni, illetve az egyéni versenyek is ott kerülnek lebonyolításra!

Akkor hajrá, de nem kell kapkodni…vigyázzunk egymásra, és magunkra továbbra is!

Szeged, 2020. május 08.

                                                                           Márki Ernő

                                                                      CSMASZ alelnök